Mit várhat el a kontaktlencséktől?
Az elképzelés, hogy valaki kontaktlencsét viselve jól érzi magát, néhány ember számára ijesztő lehet, de nem kell, hogy így legyen. A kontaktlencsék egy megváltoztatott
világot jelentenek az emberek életében, összehasonlítva a szemüvegviseléssel, nagyobb kényelmet és szabadságot nyújtva a sok más előny mellett. Ez az útmutató végig vezeti Önt azokon a pontokon, amelyek miatt kontaktlencsét viselve jól érzi magát.
Illesztési találkozó
Az első lépés a kontaktlencsék használatában egy kontaktlencse illesztési találkozó lefoglalása a látszerésszel. Mielőtt egy találkozó időpontját lefoglalná, szükséges, hogy rendelkezzen naprakész szemüveg recepttel.
Az illesztési találkozón a kontaktológusa több kérdést fog feltenni, hogy eldönthesse, melyik az önnek legjobb kontaktlencse típus. Ezután felmérik a szem egészségi állapotát. Amikor összegyűlik az összes információ, akkor elbeszélgetnek önnel, és eldöntik, hogy melyik kontaktlencsével kell kezdeni. Ne aggódjon ezen a ponton, ha az első próbalencsék nem megfelelők, mivel sok lehetőség van más kontaktlencsék kipróbálására is.
Miután kiválasztották a kontaktlencséket, itt az ideje, hogy felhelyezzék őket. Az első alkalommal a kontaktológusa fogja felhelyezni a kontaktlencséket. Kezdetben előfordulhat, hogy egy kicsit különösnek érzi majd, de nem érezheti fájdalmasnak vagy kényelmetlennek, csak egy kicsit másnak, és ez néhány percen belül el kell, hogy múljon. Adjon időt arra, hogy a kontaktlencsék elrendeződjenek, mielőtt a látására való hatását értékelné. Ezen a ponton a látszerész módosíthatja a kontaktlencsék törőerejét, hogy a legjobb látást nyújtsa önnek. Amikor ezek a lépések befejeződnek, és a megfelelő kontaktlencséket kiválasztották, készen áll arra, hogy megtanulja, hogyan kell használni a kontaktlencséket.
A kontaktlencse felhelyezése és eltávolítása
Ez magában foglalja a felhelyezést és az eltávolítást, a tisztítást (ha alkalmazható) és minden tanácsot, amely a legjobb kontaktlencse viselési élményhez szükséges. Amikor Ön és a kontaktlencse-illesztője egyaránt megelégedettek, akkor magával viheti a kontaktlencséket kipróbálásra.
Kipróbálás
A kontaktlencsepróba lehetővé teszi a kontaktlencsék „próbaüzemszerű” viselését. A kipróbálás általában 1-2 hétig tart. Ez lehetőséget ad arra, hogy a kontaktlencseit kipróbálhassa és viselje a szokásos napi tevékenysége során. Ez egy nagyszerű lehetőség arra, hogy megbizonyosodjon róla, hogy kényelmesnek találja-e őket, és megelégedett-e
az általuk biztosított látással.
Újbóli találkozó
A próba befejezését követően vissza kell térnie egy végső kipróbálási ellenőrzésre. A kontaktlencsét viselnie kell ezen a találkozón. Ez lehetőséget ad a kontaktológusának arra, hogy ellenőrizze a kontaktlencsék illeszkedését, miután viselte őket egy ideig, valamint, hogy ellenőrizze a szem felszínének egészségi állapotát. Ez a találkozó lehetőséget ad arra is, hogy megbeszélhessék a kontaktlencse viselésével kapcsolatos tapasztalatait, és hogy úgy érzi-e, ezek megfelelnek az Ön igényeinek. Miután mind a kontaktológus, mind Ön megelégedettek, kapni fog egy kontaktlencséről szóló részletes leírást. A kontaktológusa ezután emlékezteti Önt, hogy mikor kell visszatérnie a rendszeres kontroll találkozásokra, annak érdekében, hogy továbbra is megelégedett legyen a kontaktlencséivel.
12150 © 2018 Novartis. The Alcon Experience Academy logó, és az Alcon logó valamennyi a Novartis AG. védjegye HU1806845137